Speelplaats bouwen

Van 27 april t/m 8 mei zijn we met een team van vier mensen (Jaco, Bert, Arjan en Jan) met de camperbus naar Oekraïne geweest om te klussen. Het doel was de aanleg van een speelplaats voor een kinderdagopvang en kleuterschooltje voor een van de contacten die we in Oekraïne hebben. Samen met een paar Oekraïners de schouder onder de klus gezet. Zelf hadden ze al het nodige voorbereid, maar er was nog voldoende overgebleven voor ons. Het was een lichamelijk zware klus, maar er kwam zoveel positieve energie uit voort dat we het tot een goed einde konden brengen. Het doel hebben we dan ook, zei het met enige hindernissen, kunnen behalen.

We hebben deze reis ook gecombineerd met het afgeven van hulpgoederen aan een Romadorp, een bejaardentehuis en medische spullen die diezelfde week nog richting Oost Oekraïne gegaan zijn. Er is aan het front een grote behoefte aan goede medische spullen. Helaas kunnen ze daar zelf moeilijk aankomen. Deze gift van medische spullen kwam dus als geroepen.

DSC00405 DSC00422 DSC00459 DSC00487 DSC00527 DSC00578